1. Espainian giza osasunarekin lotuta kontsumitzen diren antibiotikoen guztizko kopurua nahiko konstantea izan da azken hiru urteetan; dena den, ospitaleen esparruan, antibiotikoen kontsumoak % 10 egin du gora 2012. urtetik.
  2. Espainiako albaitaritzako antibiotikoen kontsumoak % 14 egin du behera, gutxi gorabehera (2014-2016 aldian).
  3. Pertsona eta animalietako Salmonella enteritidisaren andui isolatuetan, kinolonekiko erresistentzien portzentajea nahiko handia izan da (% 50etik gorakoa).
  4. Populazio-multzo batek (pertsonak edo animaliak) antibiotikoekiko dituen erresistentziak gutxitzeko modurik onena da antibiotikoen kontsumoa murriztea populazio-multzo horretan bertan. Dena den, neurri txikiagoan bada ere, albaitaritzan antibiotiko gutxiago erabiltzea onuragarria da pertsonetako bakterio isolatuen erresistentzia-portzentajeak murrizteko.